Zelfcompassie, online training voor eigen toepassing
De compassietraining biedt een vervolg voor hen die ondervonden hebben dat mindfulness hen goed heeft gedaan, maar ook moeite hebben deze in hun leven te integreren en daarbij een milde, vriendelijke houding te ontwikkelen. Ook onder hulpverleners, die de heilzame werking van mindfulness ontdekt hebben, is een behoefte aan verdieping ontstaan.
Wat komt aan bod?
- Hoe train je mindfulness?
- Wat verstaan we onder compassie?
- Hoe ons brein en organisme zijn geëvolueerd om ons te helpen overleven.
- Inzicht in de drie centrale emotieregulatiesystemen: gevaar-, jaag- en kalmeringssysteem.
- Tend & befriend: een vierde instinctieve stressreactie, naast fight, flight & freeze.
- Compassievol omgaan met lastige gebieden, zoals weerstand, verlangen en beperkende patronen.
- Het verschil tussen empathie en compassie.
- Praktische ethiek en de integratie van wijsheid en compassie in het dagelijks leven.
Voor wie
Medewerkers in de jeugdhulpverlening; behandelaars en niet-behandelaars. Voorwaarde is dat deelnemers bekend en vertrouwd zijn met de beoefening van mindfulness, bij voorkeur door al een keer een 8 weken durende mindfulnesstraining gevolgd te hebben. De cursus kan ook een eerste stap zijn tot het zelf individueel of groepsmatig gaan werken met compassiegerichte methodieken.
Praktische informatie
Trainer: Frits Koster
Datum: 13 september 2023
Hoeveel bijeenkomsten: 8
Duur: 2 uur
Locatie: via Zoom
Prijs: € 195,-
Goed om te weten: een pré is dat alle deelnemers in het bezit zijn van het boek Compassie in je leven. Dus heb je het boek nog niet in huis? Bestel het vóór 13 september via onze shop.
Mindfulness verdiepen met heartfulness. Compassie in je leven bevat een compassietraining die bestaat uit acht stappen, met daarbij 28 meditatieoefeningen en werkbladen. Deze volledig herziene editie bevat nieuwe en verbeterde oefeningen en thema’s, gebaseerd op recente publicaties en de ervaring van het werken met de Mindfulness-Based Compassionate Living (MBCL) training.