Kwetsbaarder
De reputatie is voor veel organisaties een factor van toenemend belang en een risico in de relatie met de interne en externe omgeving. We zien de aandacht voor corporate reputatiemanagement, dat wil zeggen de wijze waarop de organisatie invulling geeft aan haar verbinding met de omgeving, dan ook groeien. Maar reputaties worden ook kwetsbaarder en kunnen zomaar onder zware druk komen te staan. Dan is het tijd voor beheerst crisismanagement om met inbreuken op de reputatie om te gaan.
Overleven of sneuvelen?
We leven in een tijd waarin thema’s als vertrouwen, ethiek en transparantie centraal staan. De omgeving rekent, geholpen door internet en social media, keihard met je af als er zich onrechtmatigheden voordoen. Een zorgvuldig opgebouwde reputatie is dan in een oogwenk weer afgebroken. Goed reputatiemanagement en goede crisiscommunicatie zijn dus cruciaal. Responsiveness, oftewel: de vraag of en hoe snel je reageert in geval van een crisis, bepaalt of je reputatie overleeft of sneuvelt.
Bouwen, beschermen en redden
Reputatie- en crisisexpert Frank Peters zet in Reputatie onder druk uiteen hoe een reputatie wordt gevormd. Hij legt uit hoe de druk op reputaties toeneemt en hoe je daar het beste mee om kunt gaan. Je krijgt praktische handvatten voor het bouwen, beschermen en redden van je reputatie, met daarbij veel onmisbare adviezen van toppers uit het vakgebied van reputatiemanagement. De vraag is immers niet óf er ooit een crisis komt, maar wanneer ...
Voor wie?
Reputatie onder druk is bedoeld voor bestuurders van ondernemingen en hun communicatieprofessionals. Daarnaast is het ook interessant voor studenten communicatiewetenschappen aan hogescholen en universiteiten.
Inleiding
1. De reputatie nader bekeken
2. De omgeving in beweging
3. De stakeholders in de omgeving
4. Corporate reputatiemanagement
5. Realtime reputatiemanagement
6. Inbreuken op de corporate reputatie
7. De crisisorganisatie
8. Voorbereiding van crisismanagement
9. Het managen van een crisis
10. Communicatieboodschappen en zenderschap in crisistijd
11. Mediarelaties in crisistijd
12. Medewerkers en interne communicatie bij crisis
13. De rol van social media bij crisismanagement
14. De crisis follow-up
Epiloog: uitdagingen voor de toekomst
Geraadpleegde en aanbevolen literatuur
Dankwoord
Over de auteur
Trefwoordenregister
Je hebt een zakelijk account nodig om dit product te kunnen bestellen. Je bent nu ingelogd met het e-mailadres: .
Wil je dit e-mailadres gebruiken voor je zakelijk account?
Ander e-mailadres gebruiken voor zakelijk account Huidig e-mailadres gebruiken voor zakelijk account