De socioloog bestudeert hoe wij samenleven. Dat doet hij niet met neutrale blik. Zijn kijken is gevormd door zijn perspectief, de vragen waarmee hij de werkelijkheid tegemoet treedt, de begrippen waarmee hij het samenleven benadert. Met De maatschappij van de sociologie schreef Rudi Laermans een boeiende inleiding in de grondslagen van die sociologische perspectieven.
Aan de hand van het werk van drie grootmeesters van de sociologie – Karl Marx, Émile Durkheim en Max Weber – voert Laermans de lezer langs de voornaamste problemen in en debatten over de methode van deze wetenschap. Hij gaat daarbij uitgebreid in op de basisvragen en -begrippen van de sociologie. Ook de geschiedenis van deze wetenschap komt aan bod, evenals de manier waarop deze wetenschap zich onderscheidt van andere ‘sociale wetenschappen’ als de politicologie, de communicatiewetenschap en de antropologie.
'Het is opmerkelijk dat de inleidingen in de sociologie die door Belgische sociologen geschreven zijn doorgaans van meer eruditie en theoretisch vernuft getuigen dan die van de hand van hun Nederlandse collega's. Leg deze briljante inleiding van Rudi Laermans naast bijvoorbeeld die van John Macionis, Bram Peper en Joanne van der Leun. Laermans toont op een elegante manier dat de maatschappij van de sociologie er anders uitziet dan die van de antropologie, politicologie en communicatiewetenschap'
- Sociologie Magazine
Je hebt een zakelijk account nodig om dit product te kunnen bestellen. Je bent nu ingelogd met het e-mailadres: .
Wil je dit e-mailadres gebruiken voor je zakelijk account?
Ander e-mailadres gebruiken voor zakelijk account Huidig e-mailadres gebruiken voor zakelijk account