Taaie (maatschappelijke) vraagstukken leiden vaak tot ongemak bij de betrokkenen, omdat deze opgaven tegelijkertijd van iedereen en van niemand zijn. Samenwerking loopt dwars over de grenzen van afdelingen, organisaties of gebieden heen. Hoe voorkom je dan dat je in oeverloze vergadersessies belandt om alles af te stemmen? Of dat je wacht op ‘helderheid van boven’ waar velen zich daarna toch weer aan proberen te onttrekken?
De logica van de lappendeken is een veranderkundig antwoord op de onmacht die er is bij het aanpakken van zulke vraagstukken. De krachtigste aanpak ontstaat zodra veel mensen niet alleen op hun eigen plek mooi werk doen, maar óók verbindingen leggen met anderen om samen meer te bereiken. Zo vormt zich een netwerk dat heel wat aankan zonder dat iemand daar controle of overzicht over hoeft te hebben.
Het boek geeft achterliggende principes en praktische handreikingen om zelf met verbindingswerk aan de slag te gaan. Voor iedereen die ondernemend werkt aan oplossingen voor taaie vraagstukken en écht verschil wil maken.
Hans Vermaak is zelfstandig adviseur, docent en onderzoeker. Hij maakt zich druk in allerlei veranderopgaven, vaak met een maatschappelijk karakter. Eerder publiceerde hij Leren veranderen, Plezier beleven aan taaie vraagstukken en Iedereen verandert – nu wij nog.
Je hebt een zakelijk account nodig om dit product te kunnen bestellen. Je bent nu ingelogd met het e-mailadres: .
Wil je dit e-mailadres gebruiken voor je zakelijk account?
Ander e-mailadres gebruiken voor zakelijk account Huidig e-mailadres gebruiken voor zakelijk account