Angst- en dwangstoornissen behoren, samen met de depressieve stoornissen en middelenafhankelijkheid, tot de common mental disorders met een hoge prevalentie. De groep angst- en dwangstoornissen staat in de top tien van ziekten met de grootste ziektelast en ze gaan gepaard met een hoge mate van zorggebruik. Ook hebben ze veel impact op naastbetrokkenen.
Deze tweede druk van het Nederlandstalige Handboek angst- en dwangstoornissen is een vervolg op eerdere handboeken (uit 1995 en 2011) en is geheel herzien. Veel nieuwe kennis uit onderzoek alsook het uitkomen van de zorgstandaard 'Angstklachten en angststoornissen' (2017) noopten hiertoe.
De auteurs, allen (inter)nationale experts, geven een overzicht van de huidige stand van zaken van de diagnostiek, angststoornissen in verschillende levensfasen, de etiopathogenese, het onderzoek, de behandeling en de impact op het functioneren van de patiënt en op diens naasten. Daarmee is dit handboek geschikt voor hulpverleners die met mensen met een angst- of dwangstoornis van doen hebben, zowel in de eerste als in de tweede en derde lijn. Hierbij kan gedacht worden aan huisartsen, psychiaters, psychologen, psychotherapeuten en verpleegkundigen, inclusief zij die daarvoor in opleiding zijn. Het boek is voorgeschreven literatuur voor psychiaters in opleiding.
Je hebt een zakelijk account nodig om dit product te kunnen bestellen. Je bent nu ingelogd met het e-mailadres: .
Wil je dit e-mailadres gebruiken voor je zakelijk account?
Ander e-mailadres gebruiken voor zakelijk account Huidig e-mailadres gebruiken voor zakelijk account